Allt du behöver veta om bindor

Allt du behöver veta om bindor

Bindan har funnits i över 100 år som en basal produkt för människor med mens. Det var däremot inte förens på 70-talet som dagens kända binda uppkom. Så här används en binda. 

Vad är skillnaden mellan binda och tampong?

Skillnaden på en binda och tampong är att en binda används på utsidan av kroppen och placeras på insidan av trosan med hjälp av en klisterremsa. Det betyder att blodet absorberas först efter att mensen har kommit ut.

Till skillnad från en binda så används en tampong på insidan av kroppen. Tampongen suger därmed upp blodet inuti kroppen jämfört med bindan. 

Användning av binda

Under det tidiga 1900-talet utvecklades den första bindan, men det var inte förrän 1970-talet bindor med klisterremsa började säljas och användas.

Våra bindor finns i normal storlek med vingar och passar alla människor som är i behov av mensskydd. De har ett lent ytskikt och är tillverkade utan användning av optiskt vitmedel och klorin för att minimera påverkan på miljön och din hälsa. De är dessutom helt parfymfria för att undvika irritation och allergiska reaktioner.

Varje binda är individuellt förpackad för enkel användning och hygien. Bindorna är dermatologiskt testade för att säkerställa att de är skonsamma mot huden. Dessutom är de Svanenmärkta, vilket är en garanti för miljömässig hållbarhet och kvalitet.

Materialen som används i våra bindor är pappersmassa av hög kvalitet som är TCF-certifierad. Våra bindor innehåller också Airlaid, som består av 100% cellulosa som också är TCF-certifierad. 

Byt alltid bindan som du har använt efter 3-6 timmar beroende på hur mycket du blöder.

 

Läs mer om vilka verksamheter som erbjuder gratis mensskydd

https://redlocker.se/blogs/nyheter/over-70-sormlandska-skolor-far-gratis-mensskydd-jattebra

https://redlocker.se/blogs/nyheter/kau-forst-i-landet-med-gratis-mensskydd 

https://redlocker.se/blogs/nyheter/rappe-goif-erbjuder-gratis-mensskydd-pa-rappevallen-forst-ut-bland-vaxjos-foreningar

Artiklar

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras