bada med mens

Kan man bada med mens?

Varför kan man inte bada när man har mens? Det är något som man trodde förr när mens ansågs vara någonting farligt och läskigt. Att bada under menstruationen är både ofarligt och naturligt. För många kan ett dopp i vattnet till och med ha en lindrande effekt på mensvärk. Här kommer lite information som är bra att ha med sig för att känna sig så säker och bekväm som möjligt på stranden eller i pool. 

Vad kan man ha för mensskydd där man badar?

Det effektivaste mensskyddet att använda sig utav när man badar är tampong och menskopp. Det stoppar läckage och effekten blir inte sämre fast du är i vattnet. Miljön i underlivet ändras när du badar vilket leder till större infektionsrisk, därför är det extra viktigt att byta tampong oftare när du badar än vad du gör i vanliga fall. 

Kan man bada när man har mens med binda?

Du kan självklart använda dig av bindor också men bra att veta då är att absorberingsförmågan blir minskad när bindan blir blöt och kan göra att mensen flyter ut på sidorna. 

Hur kan man bada med mens utan tampong?

Det är du som bestämmer om du vill bada med eller utan skydd. När du kliver ner i vattnet skapas ett tryck som gör att mensen inte rinner ut. När du sedan går ur vattnet så släpper trycket och mensen kan börja rinna igen. När din mens blandas med vattnet som är på din kropp kan det uppfattas som mer mens än vad du vanligtvis brukar ha. Om du då vill undvika mensfläckar på din handduk är det bra att ta en mörkare handduk, då syns det inte lika mycket! 

Så hur kan man bada med mens? 

Det är du som bestämmer om du vill bada med mensskydd eller utan, testa dig fram. Och gör det som du känner dig mest bekväm med! 

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras