Nej, du är inte ensam.

Vi trodde också att vi var det.

Men alla har vi någon snurrat ihop en binda av toalettpapper, obekvämt behövt fråga en främling eller gått hem på grund av avsaknad utav mensskydd. Inte konstigt att känslan av ensamhet infinner sig, för ingen pratar ju om det!

Men vi på RedLocker gör det. Sedan 2018 har vi satt mens på tapeten och gjort mensskydd tillgängligt på tusentals platser i människors vardag i såväl skolor, på gym, offentliga platser som på arbetsplatser. Vi kan inte acceptera den tabu och de hinder som mens innebär för många och därför finns RedLocker. Vi är unga, modiga och drivs av att utmana normer, strukturer och åsikter. Vi ska göra mensskydd tillgängligt världen över och tillsammans med oss kan du vara en del av den förändringen!

Var med och skapa framtidens jämställda samhälle för dig, din syster och dina vänner. I vårt Community får alla plats, oavsett vem du är.

Vi är glada att du är här. ❤️ 

Sprid ordet! 💌

Saknar du gratis mensskydd i din skola, på favorit restaurangen eller på gymmet? Bli en del av RedLocker Community för att vara med och ändra på det! Genom att fylla i formuläret nedan tipsar du oss om vart RedLocker borde placeras ut och du får tillgång till material som hjälper dig att sprida ordet!

För mer information, kika på vår FAQ nedan eller säg 👋 till oss om du har frågor - hello@redlocker.se

FAQ

Jag tycker att detta är en viktig fråga, men det känns lite pinsamt att prata om mens och mensskydd. Hur kan jag starta en dialog med min rektor?

Det är absolut ingen skam att känna det är svårt eller pinsamt att prata om mens. Det krävs mycket arbete och energi för att bryta den tabu som fortfarande råder kring mens i dagens samhälle. Om du har svårt att starta en dialog runt mens kan du försöka hitta en vän eller en lärare som kan agera tillsammans med dig! Ni kan prata och samtidgt till exempel att organisera en namninsamling.

Annars har vi ett bra material du antingen kan maila direkt till din skolledning/ rektor, eller skriva ut och lämna på i deras postfack anonymt. Ta gärna en titt på våran PDF "TA Det Vidare" som du får tillgång till när du fyller i formuläret nedan.

Du behöver inte sticka ut för att göra en förändring!

I do not speak Swedish, but I would still like to get involved. Do you have the Community Playbook available in English?

Yes, we do have a version of the Community Playbook in English! In order to get access to it, just send us an email at hello@redlocker.se and we will send it over to you as soon as possible. 📕

Kan jag få stöd av RedLocker under denna process?

På RedLocker tror vi att det mest kraftfulla sättet att skapa långsiktig förändring i skolor är när eleverna själva står i framkant. Ni är de som känner era egna behov bäst, har en relation med er skola och ligger högst upp på rektorns prioriteringslista.

Vi har skapat material för att stötta dig i att förespråka fria och tillgängliga mensskydd på egen hand! Du kan antingen skriva ut en broschyr och lämna den i din rektors postfack, eller organisera en namninsamling och ha ett möte direkt med din rektor. Du bestämmer såklart själv hur engagerad du vill vara! När du har tagit första steget, se till att din rektor återkommer till oss så att vi kan komma igång med att implementera de praktiska delarna som (priser, logistik och antal). 

Vi på RedLocker är såklart alltid här för att stödja dig om du behöver hjälp! Du som elev kan också skriva till oss direkt om du har några funderingar eller om du tror att vi kan hjälpa dig på något annat sätt. You got this!