Synkar din mens med en kompis?

Varför synkroniseras mensen mellan menstruerande som tillbringar mycket tid med varandra? Gör den verkligen det? 

Enligt ny forskning så kan man inte synkronisera sin mens med någon annan menstruerande. Låt oss förklara hur det verkligen är.. 

 

Detta har pratats om sedan 1971 då den första hypotesen kring menstruationssynkroniserign kom. Då skrev Martha K. McClintock en artikel om kvinnor som tillbringade tid tillsammans synkroniserade sin menscykel. Detta var då baserat på experiment med möss och kvinnor som uttalat sig om att detta stämde. 

 

Nyare forskning och studier har funnit väldigt lite stöd för att  menstruationssynkronisering är ett verkligt fenomen. En studie från 2006 analyserade 186 menstruerande som bodde i sovsalar. De visade ingen statisk signifikant bevis för synkronisering. En annan omfattande studie från 2017 använde en app för att spåra menstruationscykler och fann heller inget stöd för synkronisering. 

De nyaste vetenskapliga studierna visar idag att menstruationssynkronisering sannolikt är en myt eller ett fenomen som inte har starka vetenskapliga bevis för sig. Mycket av den upplevda synkroniseringen kan troligen förklaras av slump och naturliga variationer i menscykler snarare än någon forma av biologisk eller kemisk påverkan mellan individer. 

 

 Läs mer här:

https://medicalxpress.com/news/2017-04-menstrual-cycle-syncing-women.html

https://www.encyclopedia.com/daily/is-it-true-that-periods-sync/

https://ro.co/fertility/cycles/

 

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras