Person tar ut binda ut mensskyddsautomat

Gratis mensskydd - hur kan man få det?

Allt fler efterfrågar gratis mensskydd på skolor och arbetsplatser. Och det är fullt möjligt att uppnå. Så här går det till.

Papper på toaletten och servetter i köket är en självklarhet i offentliga lokaler. Samma sak gäller inte mensskydd. Men numera finns det enkla och smarta lösningar på problemet. Genom att företag och skolor installerar automater i sina lokaler kan alla få fri tillgång till bindor och tamponger.

Studie visar - så stort är problemet

Mens har och är fortfarande ett globalt tabubelagt ämne. Trots det menstruerar nästan hälften av världens befolkning någon gång under livet. Enligt en studie gjord av Kantar Sifo (2021) har hela 71% någon gång behövt använda toalettpapper som mensskydd på grund av brist på tillgång till riktiga produkter.


Dessutom uppger 61% av respondenterna i samma studie att de blött igenom för att de använt samma mensskydd för länge. Fria mensskydd borde därför vara en självklarhet på alla allmänna toaletter inom alla verksamheter – företag såsom skolor eller festivaler – för att vi aldrig ska pausa våra liv på grund av bristen på mensskydd.


Därför uppfanns RedLocker - för att göra mensskydd lika självklart som tvål- och pappersdispensers. Vi erbjuder högkvalitativa distrubtionslösningar för att tillgängliggöra gratis mensskydd runt om i hela Europa. Genom våra mensskyddsautomater får människor tillgång till fria bindor och tamponger på ett smidigt och enkelt sätt. 

 

Så vanligt har det blivit med gratis mensskydd

Vårt arbete på RedLocker för att tillgängliggöra gratis bindor och tamponger är därmed ett viktigt förändringsarbete i samhället som vi skapar tillsammans. Sedan vår start 2018 har vi under de senaste fem åren lyft vikten av att införskaffa gratis mensskydd tillsammans med tusentals kunder. Från att ha varit något som få verksamheter ansåg vara aktuellt eller viktigt – till att idag efterfrågas på allt flera verksamheter, finns vi idag på ca 3000 olika platser runt om i Europa.

 

Argument för gratis mensskydd

  • Människor ska aldrig behöva gå hem från jobbet eller skolan på grund av att det inte finns några mensskydd tillgängliga.
  • Människor ska aldrig behöva blöda igenom mensskydd för att de inte har kunnat byta till nya.
  • Människor ska aldrig behöva oroa sig av att själva glömt att ta med egna mensskydd.
  • Människor ska aldrig behöva känna stress eller ångest i samband med mens. 

 

Läs mer om olika verksamheter som har införskaffat RedLocker:

https://redlocker.se/blogs/nyheter/gratis-mensskydd-at-alla-pa-yrkesforberedande-linjer  

https://redlocker.se/blogs/nyheter/clarion-hotel%C2%AE-sign-erbjuder-gratis-mensskydd-for-sina-anstallda-gaster  

https://redlocker.se/blogs/nyheter/festivalgeneralen-om-lollapalooza-vi-ar-den-forsta-festivalen-i-sverige-med-gratis-mensskydd  

https://redlocker.se/blogs/nyheter/eldsjal-levererade-gratis-mensskydd-till-sin-forra-skola  

https://redlocker.se/blogs/nyheter/gratis-mensskydd-pa-alla-preems-stationer Artiklar

Lämna en kommentar

Alla kommentarer modereras innan de publiceras